Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Placuszki brzoskwiniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Brzoskwinie odsączyć z syropu, drobno pokroić. Żółtka połączyć dokładnie z maślanką.

Placuszki brzoskwiniowe

Składniki:

Placuszki brzoskwiniowe

 

  • 250g mąki
  • 250ml maślanki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 3 łyżki cukru
  • 2 jajka
  • mała puszka brzoskwiń

 

Sposób przygotowania:

Placuszki brzoskwiniowe
Brzoskwinie odsączyć z syropu, drobno pokroić. Żółtka połączyć dokładnie z maślanką. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól, sodę i cukier. Białka jajek ubić na sztywno, połączyć z ciastem, dodać brzoskwinie, szybko wymieszać. Smażyć na złoto. Podawać z cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka