ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 273]

Placuszki cukiniowe z bananami wg. Irenki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Placuszki cukiniowe z bananami z aromatem pomarańczowym smażone w głębokim tłuszczu. Bardzo smaczne i pachnące.

Placuszki cukiniowe z bananami wg. Irenki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki cukiniowe z bananami wg. Irenki

 

Sposób przygotowania:

Placuszki cukiniowe z bananami wg. Irenki
Zetrzeć całą, młodą cukinię na tarce o drobnych oczkach razem ze skórką. Zmiksować dwa bardzo dojrzałe, duże banany. Do startej cukinii i zmiksowanych bananów wbić trzy jajka. Dodać trzy łyżki mąki pszennej oraz łyżeczkę mąki kokosowej. Wlać pół olejku pomarańczowego oraz dodać szczyptę soli.

Wszystko razem dobrze wymieszać i kłaść łyżką na dobrze rozgrzany olej. Smażyć w głębokim tłuszczu.
Placuszki cukiniowe z bananami wg. Irenki.
Zetrzeć cukinię na tarce o drobnych oczkach.
Placuszki cukiniowe z bananami wg. Irenki.
Do startej cukinii i zmiksowanych bananów dodać trzy jajka.
Placuszki cukiniowe z bananami wg. Irenki.
Dodać trzy łyżki mąki pszennej oraz łyżeczkę mąki kokosowej.
Placuszki cukiniowe z bananami wg. Irenki.
Wszystko razem dobrze wymieszać i kłaść łyżką na dobrze rozgrzany olej.