Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Placuszki cukiniowo-ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo smaczne i bardzo szybkie placuszki.

Placuszki cukiniowo-ziemniaczane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki cukiniowo-ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania placków. Ziemniaki obieramy, z cukinii usuwamy miąższ (nie obieramy ze skórki), płuczemy warzywa. Ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach, cukinię o dużych oczkach. Do utartych warzyw dodajemy mąkę, jajko oraz sól. Wszystko dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Nakładamy łyżką niewielkie placuszki. Smażymy na rumiano z obu stron. Po usmażeniu wykładamy na talerzyk wyłożony papierowym ręcznikiem.
Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania placków.
Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
Ziemniaki obieramy, z cukinii usuwamy miąższ (nie obieramy ze skórki), płuczemy warzywa.
Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
Ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach, cukinię o dużych oczkach. Do utartych warzyw dodajemy mąkę, jajko oraz sól. Wszystko dokładnie mieszamy.
Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
Na patelni rozgrzewamy olej. Nakładamy łyżką niewielkie placuszki. Smażymy na rumiano z obu stron. Po usmażeniu wykładamy na talerzyk wyłożony papierowym ręcznikiem.