akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Placuszki drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Puszyste placuszki drożdżowe, doskonałe na śniadanie i nie tylko :) Robi się je bardzo szybko i są naprawdę pyszne. Polecam! (inspiracja/ źródło: Domowa cookierenka Agi)

Placuszki drożdżowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Placuszki drożdżowe

 

 

Sposób przygotowania:

Placuszki drożdżowe
Do mleka dodać drożdże, cukier i 1 łyżkę mąki, wszystko dobrze wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na około 15 minut, aż drożdże „ruszą”. Po tym czasie dodać pozostałe składniki i wymieszać. Ponownie pozostawić ciasto na około 15 minut. Następnie rozgrzać beztłuszczową patelnie. Smażyć porcję ciasta (około 2 łyżki) z obu stron do zarumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Placuszki drożdżowe
Smażenie pysznych placuszków drożdżowych.

Tagi:

jajko jajka