ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Placuszki dyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Placuszki są idealne na ciepłe śniadanie. Mają fajny słodki smak.

Placuszki dyniowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki dyniowe

 

Sposób przygotowania:

Placuszki dyniowe
Dynię pokroić na kawałki i zmiksować blenderem. Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z miękką margaryną i cukrem waniliowym. Dodać pianę z białek, miód i zmiksowaną dynię. Wszystko wymieszać mikserem. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i kłaść porcjami ciasto. Smażyć na rumiano z obu stron. Po usmażeniu osączyć na papierowym ręczniku.
Placuszki dyniowe
Dynię pokroić na kawałki i zmiksować całość blenderem
Placuszki dyniowe
Zmiksowane żółtka połączyć z dynią, miodem i pianą ubitą na sztywno
Placuszki dyniowe
Na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju kłaść niewielkie placuszki
Placuszki dyniowe
Placuszki smażyć na rumiano z obu stron, potem osączyć na papierowym ręczniku

Tagi:

jajko dynia jajka