dorota w

dorota w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 302]

Placuszki dyniowo-jabłkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Coś słodkiego choć bez cukru do zrobienia na szybko. Placuszki z tartej na surowo dyni i jabłek. Wystarczy zamieszać wszystkie składniki łyżką i po 5 minutach mamy gotowy deser. Lubię takie przepisy na szybko.

Placuszki dyniowo-jabłkowe

Składniki:

Placuszki dyniowo-jabłkowe

placuszki

Sposób przygotowania:

Placuszki dyniowo-jabłkowe
Obraną i oczyszczoną dynię oraz obrane i oczyszczone z gniazda nasiennego jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać całe jajko, kwaśną śmietanę, mąkę pszenną oraz cukier waniliowy. Dobrze wymieszać przy pomocy łyżki. Kłaść niewielkimi porcjami na patelni, formując okrągłe placuszki.

Powoli smażyć z obu stron na niewielkiej ilości oleju.