Sposób przygotowania:
Placuszki kefirowe z kiwi
Przygotować zaczyn drożdżowy łącząc kefir z łyżką mąki, szczyptą soli, cukrem waniliowym i suchymi drożdżami. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jajka roztrzepać z łyżką oleju i mlekiem i dolać do rozczynu. Dodać mąkę pszenną i ryżową, po czym zmiksować.
Dojrzałe kiwi obrać, pokroić w spore kawałki i połączyć z ciastem.
Na patelni stopić masło, dodać odrobinę oleju i wykładać łyżką średnie porcje ciasta.
Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z kefirem, jogurtem bądź słodkim twarożkiem.
Dojrzałe kiwi obrać, pokroić w spore kawałki i połączyć z ciastem.
Na patelni stopić masło, dodać odrobinę oleju i wykładać łyżką średnie porcje ciasta.
Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z kefirem, jogurtem bądź słodkim twarożkiem.