Sposób przygotowania:
Placuszki makaronowe
Makaron drobniej pokroić i włożyć do miski. Paprykę umyć i również drobno posiekać, salami także. Dodać do makaronu. Cebulę obrać, poszatkować przełożyć do miski. Pomidora pokroić w niezbyt drobną kostkę, przełożyć do miski. Wszystko wymieszać. W osobnej misce roztrzepać jajka z przyprawami i wlać do makaronu, wymieszać. Dodać natkę pietruszki i najpierw 2 łyżki bułki tartej, wymieszać i sprawdzić konsystencję, jeśli będzie zbyt rzadkie dodać pozostałe dwie i jeszcze raz zamieszać. Konsystencją powinno przypominać ciasto na placki ziemniaczane. Na mocno rozgrzana patelnię wlać olej, przez chwilę również go rozgrzać i kłaść łyżką placki. Smażyć z obu stron na rumiano. Odsączyć na ręczniku papierowym, podawać z ketchupem. Naprawdę polecam i smacznego:-)