Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2821]

Placuszki marchewkowo-selerowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Placuszki z marchewki i selera podawać z sosem pomidorowym, chrzanowym lub grzybowym.

Placuszki marchewkowo-selerowe

Składniki:

Placuszki marchewkowo-selerowe

 

Sposób przygotowania:

Placuszki marchewkowo-selerowe
Marchew i seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę bardzo drobno posiekać. Płatki owsiane zalać wrzącą wodą i pozostawić na 15 minut aby napęczniały. Marchew, seler i cebulę dodać do płatków, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z oby stron na złoty kolor.