Sposób przygotowania:
Placuszki na serku mascarpone z cukierkami
1. Do miski wbijamy jajka, wsypujemy oba cukru i miksujemy na puszystą masę, dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Następnie wlewamy mleko, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy na gładkie bez grudek ciasto.
2. Cukierki wsypujemy do woreczka i za pomocą wałka do ciasta kruszymy je, następnie wsypujemy do ciasta i dokładnie mieszamy.
3. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy na nim placuszki po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
4. Gotowe placuszki podajemy i smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło 16 sztuk placuszków.
2. Cukierki wsypujemy do woreczka i za pomocą wałka do ciasta kruszymy je, następnie wsypujemy do ciasta i dokładnie mieszamy.
3. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy na nim placuszki po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
4. Gotowe placuszki podajemy i smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło 16 sztuk placuszków.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję :)