Sposób przygotowania:
Placuszki ryżowe z cukiniąETAP 1:
Cukinię umyć, odciąć końce i zetrzeć na tarce jarzynowej. Wymieszać z solą i odstawić na 20 min.
Do ugotowanego ryżu wbić jajka, dodać odciśniętą z soku cukinię, mąkę i przyprawić pieprzem czarnym świeżo mielonym. Wszystko dokładnie połączyć.
ETAP 2:
Smażyć z dwóch stron na oleju, nakładając porcję łyżką. Odsączyć nadmiar oleju na ręczniku papierowym. Podawać ze śmietaną lub z jogurtem naturalnym. Smacznego :)
Holly
Mniam1
Generalnie to jajka wiążą całość. Kładłam łyżką na dobrze rozgrzany olej i jak się zrumieniła jedna strona to przewracałam łopatką na drugą. Nie rozpadały się, ale były bardzo mięciutkie :)
Magdalena88
redakcja
Mniam1