iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Placuszki warzywne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gotowe i usmażona placuszki zawsze możemy podawać z ulubionymi sosami. Są bardzo smaczne i bez. W zależności jak kto lubi.

Placuszki warzywne

Składniki:

Placuszki warzywne

 

Sposób przygotowania:

Placuszki warzywne
Fasolkę i marchew gotujemy na miękko, siekamy, mieszamy z posiekanym szczypiorem, koprem oraz rozkłóconymi jajkami i mąką, solimy pieprzymy do smaku, mieszamy. Porcje masy wykładamy łyżką na gorący olej i smażymy na złoto. Następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Podajemy od razu.

Tagi:

jajko jajka