Sposób przygotowania:
Placuszki z cukiniiPrzygotowanie cukinii
Z cukinii odcięłam boki umyłam ją i starłam powoli na tarce razem ze skórą na grubych okach. Posoliłam i odstawiłam na 10 minut.
Odciskanie
Po ok 10 minutach starannie cukinię odcisnęłam z nadmiaru wody
Przyprawianie
Do cukinii dodałam dwa surowe jaja, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 6 łyżek mąki pszennej oraz: pieprz i czosnek z torebki do smaku. Całość wymieszałam przed nakładaniem na patelnie.
Smażenie
Na rozgrzanym tłuszczu łyżką wykładałam ciasto i smażyłam po parę minut z obu stron na złocisty kolor.
Podanie
Usmażone placuszki odsączyłam na papierowym ręczniku i podałam do jedzenia.
Jagodowa
MamaNaMedal
Ojej dziękuje :) Jest mi niezmiernie miło to czytać..
Magdalena88
MamaNaMedal
To zapraszam w świętokrzyskie :)