Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Placuszki z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny sposób na cukinię.

Placuszki z cukinii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki z cukinii

 

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z cukinii
Cukinię myjemy i ścieramy ją na grubych oczkach tarki. Można ją na chwilę odstawić i ewentualnie odcisnąć powstały sok. Cebulę kroimy w drobną kostkę, zaś czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do jajek. Kolejno do jajek dodajemy startą cukinię, wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Następnie po dosypujemy mąkę i ponownie całość dokładnie mieszamy. Z tak powstałej masy smażymy placuszki. Na rozgrzany olej kładziemy porcję ciasta i smażymy chwilkę cienkie placuszki na złoty kolor. Placuszki polecam podawać z sosem czosnkowym.
Placuszki z cukinii
Cukinię myjemy i ścieramy ją na grubych oczkach tarki.
Placuszki z cukinii
Cebulę kroimy w drobną kostkę, zaś czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do jajek.
Placuszki z cukinii
Dodajemy mąkę i wszystko dokładnie mieszamy.
Placuszki z cukinii
Placuszki smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.