anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Placuszki z cukinii z szynką i cebulą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne i łatwe placuszki z cukinii.

Placuszki z cukinii z szynką i cebulą

Składniki:

Placuszki z cukinii z szynką i cebulą

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z cukinii z szynką i cebulą
Cukinie umyć i wytrzeć, ściąć końce. Zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach razem ze skórką. Jeśli cukinia puści zbyt dużo soku, odcisnąć. Dodać jajko, mąkę, sól i pieprz, wymieszać.
Szynkę i cebule drobno pokroić, chwilę podsmażać na łyżce oleju. Przestudzić, dodać do masy i dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor (kładziemy 2 łyżki ciasta na jeden placuszek).
Gotowe placuszki odsączyć na ręczniku papierowym.
Podawać z jogurtem lub słonym twarożkiem.

Smacznego.