Sposób przygotowania:
Domowa wędlina z indyka z zielonym groszkiemETAP 1:
Mięso przełożyć do miseczki. Do mielonego mięsa dodać sól peklową i wodę. Dokładnie mięso wyrobić. Najlepiej ręką.
Wstawić do lodówki na ok 2 godz.
Następnym krokiem jest dodanie sera mozzarella, pieprzu kolorowego, papryki mielonej, żelatyny, oleju. Ponownie trzeba wyrobić mięso. Na końcu dodać mrożony groszek zielony. Pomieszać.
W szynkowarze umieścić woreczek do pieczenia mięsa. Wypełnić szynkowar masą mięsną. Kolejne porcje lekko dociskać.
Zakręcić woreczek i zamknąć szynkowar. Wstawić do garnka z wodą i gotować na wolnym ogniu ok. 2 godz.
Po wystudzeniu szynkowara umieścić go w lodówce na cała noc. Żeby wyjąć mięso wystarczy zanurzyć szynkowar w ciepłej wodzie.
Wypakować wędlinę z woreczka, kroić i zajadać.
Smacznego.
kuchenny świat
ewaeu
O tak, dzięki..☺
BozenaMatuszczyk