Sposób przygotowania:
Placuszki z jabłkami do mleka
Jabłka obieramy i kroimy na cieniutkie plasterki.
Wszystkie składniki tj. mąkę, mleko, wodę, jajka i sól mieszamy mikserem, wrzucamy pokrojone jabłka i mieszamy, ale łyżką (bo inaczej jabłka nam się porozpadają).
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy przygotowaną masę.
Smażymy placuszki na złoty kolor i ewentualnie przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
Wszystkie składniki tj. mąkę, mleko, wodę, jajka i sól mieszamy mikserem, wrzucamy pokrojone jabłka i mieszamy, ale łyżką (bo inaczej jabłka nam się porozpadają).
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy przygotowaną masę.
Smażymy placuszki na złoty kolor i ewentualnie przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!