Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Placuszki z jabłkiem 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Plauszki smakują doskonale zarówno na ciepło jak i na zimno.Mogą stanowić danie śniadaniowe jak i obiadowe.

Placuszki z jabłkiem 3 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Placuszki z jabłkiem 3

 

  • 1 kg jabłek
  • mały kefir
  • 50 dag maki
  • 3 łyżki cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 jako

Sposób przygotowania:

Placuszki z jabłkiem 3
Jabłka umyć, obrać i wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić na drobniejsze kawałki. Włożyć do garnka, podlać trzema łyżkami wody i dusić, aż jabłka się rozlecą. Dodać 3 łyżki cukru, zamieszać i odstawić do wystygnięcia. Następnie dodać do jabłek mąkę, kefir, jajko i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać i smążyć na oleju rumiane placuszki podpiekając je z obu stron.
Placuszki z jabłkiem 3
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w naczyniu
Placuszki z jabłkiem 3
Placuszki mozna jesć na zimno i na ciepło, można posypać po wierzchu cukrem pudrem