Sposób przygotowania:
Placuszki z kalarepki, papryki i filetuETAP 1

Kalarepkę obieramy. Obraną ścieramy na tarce o grubych oczkach. Startą delikatnie nasalamy i odstawiamy na około 15-20 minut, by puściła sok.
ETAP 2

Między czasie filet kroimy w drobną kostkę i oprószamy przyprawą do kurczaka.
ETAP 3

Paprykę i cebule kroimy w kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy.
ETAP 4

Gotową kalarepkę odciskamy z wytworzonego soku i przekładamy do miski. Dodajemy do niej pozostałe składniki: filet, paprykę, cebulę, natkę pietruszki, mąkę, bułkę tartą, jajka. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
ETAP 5

Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany wykładamy porcje przygotowanego „ciasta”. Placuszki smażymy z dwóch stron do zrumienienia. Usmażone odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przed podaniem oprószamy pokrojoną natką pietruszki.