VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Placuszki z kurczaka z koperkiem i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i pachnące koperkiem placuszki z kurczaka z młodą cukinią. Pyszny i szybki letni obiad. Możemy podać z młodymi ziemniaczkami i sosem czosnkowym na bazie jogurtu.

Placuszki z kurczaka z koperkiem i cukinią

Składniki:

Placuszki z kurczaka z koperkiem i cukinią

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z kurczaka z koperkiem i cukinią
Filet z piersi kurczaka kroimy w bardzo drobną kosteczkę lub małe kawałeczki. Przyprawiamy przyprawą z kurczaka.

Do mięsa wbijamy jajka. Warzywa - młodą cukinię i pieczarki oraz ser ścieramy na tarce na dużych oczkach. Koperek siekamy. Wszystko dodajemy do mięsa.

Doprawiamy solą i pieprzem, wsypujemy mąkę. Całość dokładnie mieszamy.

Smażymy na rumiano (formując placuszki) na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.

Tagi:

mięso danie