Sposób przygotowania:
Placuszki z kurczaka z koperkiem i cukinią
Filet z piersi kurczaka kroimy w bardzo drobną kosteczkę lub małe kawałeczki. Przyprawiamy przyprawą z kurczaka.
Do mięsa wbijamy jajka. Warzywa - młodą cukinię i pieczarki oraz ser ścieramy na tarce na dużych oczkach. Koperek siekamy. Wszystko dodajemy do mięsa.
Doprawiamy solą i pieprzem, wsypujemy mąkę. Całość dokładnie mieszamy.
Smażymy na rumiano (formując placuszki) na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Do mięsa wbijamy jajka. Warzywa - młodą cukinię i pieczarki oraz ser ścieramy na tarce na dużych oczkach. Koperek siekamy. Wszystko dodajemy do mięsa.
Doprawiamy solą i pieprzem, wsypujemy mąkę. Całość dokładnie mieszamy.
Smażymy na rumiano (formując placuszki) na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.