bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 170]

Placuszki z mięsa mielonego i ryżu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne placuszki mięsno-ryżowe, które podaję z sosem pieczarkowym i surówką z kapusty pekińskiej i wychodzi pyszny obiadek. Bardzo smaczne danie, które nie tylko mnie, ale całej mojej rodzinie poprawia humor.

Placuszki z mięsa mielonego i ryżu

Składniki:

Placuszki z mięsa mielonego i ryżu

Placuszki:

Sposób przygotowania:

Placuszki z mięsa mielonego i ryżu
Ryż gotujemy na sypko. Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy. Do mięsa mielonego dodajemy ryż, cebulkę podsmażoną, jajko doprawiamy do smaku pieprzem, solą czosnkową i przyprawą do mięsa mielonego. 
Formujemy placuszki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Placuszki podaję z sosem pieczarkowym i kapustą pekińską.