dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Gołąbki z młodej kapusty z brązowym ryżem i mięsem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 24

Delikatne, o słodkawym smaku gołąbki z młodej kapustki. Nadziane farszem z mięsa mielonego i brązowego ryżu.

Gołąbki z młodej kapusty z brązowym ryżem i mięsem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gołąbki z młodej kapusty z brązowym ryżem i mięsem

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z młodej kapusty z brązowym ryżem i mięsem
Kapustę oczyszczamy i parzymy. Oddzielamy liście i lekko rozbijamy twarde końcówki. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Do mięsa dodajemy ryż,  jajko i przyprawy do smaku. Wyrabiamy.

Na każdym liściu układamy porcje farszu i zwijamy w gołąbki. Na dnie garnka układamy kilka liści z kapusty.

Następnie ciasno układamy gołąbki. Zalewamy bulionem i dodajemy przyprawy do smaku.

Dusimy do miękkości na wolnym ogniu. Smacznego! 
Gołąbki z młodej kapusty z brązowym ryżem i mięsem
Gołąbki dusimy w bulionie z dodatkiem przypraw.