Sposób przygotowania:
Gołąbki z młodej kapusty z brązowym ryżem i mięsem
Kapustę oczyszczamy i parzymy. Oddzielamy liście i lekko rozbijamy twarde końcówki. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Do mięsa dodajemy ryż, jajko i przyprawy do smaku. Wyrabiamy.
Na każdym liściu układamy porcje farszu i zwijamy w gołąbki. Na dnie garnka układamy kilka liści z kapusty.
Następnie ciasno układamy gołąbki. Zalewamy bulionem i dodajemy przyprawy do smaku.
Dusimy do miękkości na wolnym ogniu. Smacznego!
Na każdym liściu układamy porcje farszu i zwijamy w gołąbki. Na dnie garnka układamy kilka liści z kapusty.
Następnie ciasno układamy gołąbki. Zalewamy bulionem i dodajemy przyprawy do smaku.
Dusimy do miękkości na wolnym ogniu. Smacznego!
Jagodowa