Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami
Makaron ugotować al dente, odcedzić.
Boczek drobno pokroić i podsmażyć na oleju, ściągnąć z patelni.
Pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki i podsmażyć, przyprawić solą i pieprzem. Paprykę pokroić w paski.
Fileta pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką i czosnkiem, podsmażyć.
Szpinak wrzucić na patelnię, krótko poddusić tak aby się rozmroził, dodać masło, sól, pieprz i czosnek granulowany.
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć makaron, następnie boczek i pieczarki, paprykę, fileta i szpinak. Całość posypać serem. Zapiekać 15 min w temp 180 st.
Smacznego:-)
Boczek drobno pokroić i podsmażyć na oleju, ściągnąć z patelni.
Pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki i podsmażyć, przyprawić solą i pieprzem. Paprykę pokroić w paski.
Fileta pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką i czosnkiem, podsmażyć.
Szpinak wrzucić na patelnię, krótko poddusić tak aby się rozmroził, dodać masło, sól, pieprz i czosnek granulowany.
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć makaron, następnie boczek i pieczarki, paprykę, fileta i szpinak. Całość posypać serem. Zapiekać 15 min w temp 180 st.
Smacznego:-)