Sposób przygotowania:
Placuszki z młodych warzyw
Warzywa obrać i każde zetrzeć na dużych oczkach tarki do osobnego pojemnika. Cebulę zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Wszystkie warzywa posolić, wymieszać i odstawić na godzinę, żeby puściły sok. Następnie odcisnąć i odlać powstały sok. Przełożyć do miski dodać starty parmezan, jajka, rozgnieciony czosnek, mąkę i przyprawy. Dodać otręby owsiane, bułkę tartą, starannie wymieszać i odstawić na pół godziny. Po tym czasie smażyć na rozgrzanej patelni nieduże placki z obu stron na złoty kolor na średnim ogniu. Podawać z gęstą kwaśną śmietaną.
![Placuszki z młodych warzyw Placuszki z młodych warzyw](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-mlodych-warzyw-281141.jpg)
![Placuszki z młodych warzyw Placuszki z młodych warzyw](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-mlodych-warzyw-281142.jpg)
![Placuszki z młodych warzyw Placuszki z młodych warzyw](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-mlodych-warzyw-281143.jpg)
![Placuszki z młodych warzyw Placuszki z młodych warzyw](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-mlodych-warzyw-281144.jpg)