Sposób przygotowania:
Placuszki marchwiowo - cynamonowe
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Z mleka, mąki, jajek i 3 łyżeczek cukru oraz łyżeczki proszku do pieczenia i cynamonu zrobić mikserem ciasto na placuszki. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, więc w razie potrzeby dodać jeszcze, albo mleka, albo mąki. Do dość gęstego ciasta dodać utartą marchew i wymieszać łyżką dokładnie, tak by marchew została pokryta gęstym ciastem. Na gorący tłuszcz nakładać łyżką ciasto formując niewielkie placuszki. Smażyć na niezbyt mocnym ogniu, by placuszki dobrze się usmażyły na złoty kolor i były dosmażone w środku. Podawać można z cukrem pudrem i kleksem gęstej śmietany. Smacznego.
kinga
misia53
elzbieta8960
msewka
albertynka
Mirka227
5!
arinee
moli
Alita
yellowCoach
czarno-oka
Muzykus