Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Placuszki z serka wiejskiego z jabłkiem i truskaw

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 180
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Serek wiejski, kawałki jabłka oraz truskawkowy posmak sprawia, że placki smakują nie tylko dzieciom, ale i dla dorosłym! Dodatkowo nie zawierają cukru i przyznam, iż dla miłośników słodkości nie powinno to stanowić jakiegokolwiek problemu.

Placuszki z serka wiejskiego z jabłkiem i truskaw

Składniki:

Placuszki z serka wiejskiego z jabłkiem i truskaw

7 sztuk:

Dodatkowo:

Ponadto:

Sposób przygotowania:

Placuszki z serka wiejskiego z jabłkiem i truskaw

Jabłko:

Placuszki z serka wiejskiego z jabłkiem i truskaw.
Jabłko powinno być niewielkie i słodko-kwaśne.

Jabłko należy obrać i pokroić w drobną kostkę.

Masa:

Placuszki z serka wiejskiego z jabłkiem i truskaw.
Masa na placuszki powinna być dość gęsta.

Serek wiejski wraz ze śmietanką połączyć z kaszą manną oraz jajkiem.

Całość odstawić na 2-3 minuty i wymieszać z pokrojonym jabłkiem oraz truskawkową liofilizowaną.

Smażenie:

Placuszki z serka wiejskiego z jabłkiem i truskaw.
Placuszki podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje masy.
(1 łyżka stołowa = 1 placek.)

Placuszki smażyć z obu stron i podawać bezpośrednio po przygotowaniu, choć zimne także są pyszne.