paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

placuszki z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

doskonałe na ciepło i zimno

placuszki z tuńczyka

Składniki:

placuszki z tuńczyka

 

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 4 łyżki otrąb
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego

Sposób przygotowania:

placuszki z tuńczyka
Tuńczyka odsączamy z zalewy w której się znajdował, i następnie rozdrabniamy za pomocą widelcem. Cebulę obieramy ze skóry i ścieramy ją na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, zagniatając je dokładnie w jednolitą masę. Z powstałej masy formujemy małe kulki. Smażymy je na rozgrzanym oleju lekko przyklepując aby stały się bardziej płaskie. W momencie obrócenia każdej kulki na drugą stronę podlewamy całość odrobiną wody i smażmy do nabrania złotego koloru.

Tagi:

jajko sosy jajka