Sposób przygotowania:
Placuszki z wątróbki z warzywami
Wątróbkę oczyszczamy i mielimy (ja robię w rozdrabniaczu) na jednolitą masę, dodajemy 1 jajko, mąkę i zarodki dla zagęszczenia. 1 cebule kroimy na drobną kostke, drugą na nieco grubsza. Drobno skrojona cebule dodajemy do masy wątróbkowej, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Smażymy na rozgrzanej oliwie, wylewając płynną masę łyżka. Drugie jajko gotujey na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Natke pietruszki drobno siekamy. Marchewke starta, cebule i jajko i natke pietruszki podsmazamy na oleju. Doprawiamy lekko sola pieprzem. Pod konie smazenia dodajemy jogurt i musztarde i mieszamy. Na każdego placuszka nakładamy łyżkę warzyw.
evita0007