szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

placuszki ziemniaczane z fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

kotleciki z ziemniaków i fety na oliwie smażone

placuszki ziemniaczane z fetą

Składniki:

placuszki ziemniaczane z fetą

 

Sposób przygotowania:

placuszki ziemniaczane z fetą
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Następnie osączyć, lekko przestudzić, dodać pokruszoną fetą, sól, pieprz i śmietanę oraz posiekany drobno koperek. Dokładnie razem utrzeć, lub przepuścić przez praskę. Rękami formować niewielkie kotleciki. Smażyć na rozgrzanej oliwie na złoto z obu stron. Osączyć z nadmiaru oliwy na papierowym ręczniku. Świetnie smakują z grecką sałątką.