edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 986]

Placuszki ziemniaczano cukiniowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Delikatne placuszki, które dobrze smakują zarówno na słodko ze śmietaną, jak i jako dodatek do mięsa

Placuszki ziemniaczano cukiniowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki ziemniaczano cukiniowe

 

Sposób przygotowania:

Placuszki ziemniaczano cukiniowe
Cukinię umyłam, odcięłam końcówki. Ziemniaki obrałam i umyłam. Warzywa starłam na tarce z dużymi oczkami. Dodałam jajko, mąkę pszenną i przyprawy do smaku. Masę dokładnie wymieszałam. Łyżką nakładałam porcje masy na rozgrzany olej i smażyłam z obu stron na rumiano. Z nadmiaru tłuszczu osączyłam na papierowym ręczniku. Placuszki podałam z polędwiczką wieprzową w sosie śmietanowo kurkowym.
Placuszki ziemniaczano cukiniowe
Ziemniaki obrałam i umyłam z cukinii odcięłam końcówki.
Placuszki ziemniaczano cukiniowe
Warzywa starłam na tarce i dodałam pozostałe składniki.
Placuszki ziemniaczano cukiniowe
Łyżką nakładałam na rozgrzany olej porcje masy.
Placuszki ziemniaczano cukiniowe
Placuszki usmażyłam z obu stron na rumiano.