Sposób przygotowania:
Płatki z kurczaka we włoskiej przyprawie
Przygotowanie mięsa:
Filety z kurczaka kroimy na płaty (1filet=2płaty). Do naczynia wlewamy 1/3 szklanki oleju i wsypujemy przyprawę kuchni włoskiej Kamis(ok 3 łyżek). Całość mieszamy i wkładamy płaty, obtaczając w marynacie. Naczynie foliujemy i wkładamy do lodówki na całą noc.
Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy na frytki. Wyciągamy zamarynowane płaty kurczaka z lodówki.
W garnku na mocno rozgrzanym oleju (lub we frytkownicy) smażymy frytki a na patelni na małym ogniu mięso.
Surówka według uznania. Najlepiej z białej kapusty i marchewki.
Filety z kurczaka kroimy na płaty (1filet=2płaty). Do naczynia wlewamy 1/3 szklanki oleju i wsypujemy przyprawę kuchni włoskiej Kamis(ok 3 łyżek). Całość mieszamy i wkładamy płaty, obtaczając w marynacie. Naczynie foliujemy i wkładamy do lodówki na całą noc.
Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy na frytki. Wyciągamy zamarynowane płaty kurczaka z lodówki.
W garnku na mocno rozgrzanym oleju (lub we frytkownicy) smażymy frytki a na patelni na małym ogniu mięso.
Surówka według uznania. Najlepiej z białej kapusty i marchewki.