pula_szpula

pula_szpula

Kuchcik
[Przepisów: 5]

Pleśniak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

ciasto pyszne z różnymi owocami, doskonałe na każdą okazję

Pleśniak

Składniki:

Pleśniak

 

Sposób przygotowania:

Pleśniak
żółtka oddzielić od białek. Zagnieść ciasto z mąki, żółtek, margaryny, proszku do pieczenia i 0,5 szkl cukru. Ciasto podzielić na dwie nierówne części części, do mniejszej dodać kakao i ponownie zagnieść w celu uzyskania jednolitej ciemnej konsystencji. Z jasnego ciasta wyłożyć dno blachy, na to wyłożyć owoce, na owoce pokruszyć ciemne ciasto, potem pianę ubitą z białek ze szklanką cukru i na końcu na pianę grubo pokruszyć pozostałą część jasnego ciasta. Włożyć do piekarnika, piec ok 45 min w tem 150-175

Tagi:

jajko jajka