Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Pleśniak

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kasia,mąka, żółtka, proszek do pieczenia zagnieść ciasto podzielić na 2 części do jednej dodać kakao.

Pleśniak

Składniki:

Pleśniak

 

  • 1 szklanka cukru
  • 1.5 margaryny Kasi
  • 4 szklanki mąki
  • 5-6 jaj
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • słoik dżemu jagodowego lub truskawkowego

Sposób przygotowania:

Pleśniak
Kasia,mąka, żółtka, proszek do pieczenia zagnieść ciasto podzielić na 2 części do jednej dodać kakao. Jedną część ciasta wyłożyć na blachę posmarować dżemem,Zetrzeć na tarce drugą część ciasta i na wierzch wylewamy ubite białka na koniec ścieramy resztę ciasta. Białka ubić z 1 szklanką cukru i mąki ziemniaczanej