Sposób przygotowania:
Pleśniak
Margarynę, jaja,mąka, cukier, proszek- zagnieść. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej części dodać kakao. Białą część skubać i kłaść na blachę a następnie czarną, później położyć dżem. Następnie ubić pianę, jak już będzie sztywna dodać 1 szklankę cukru. Pianę ułożyć na blachę. Resztę ciasta skubać i kłaść na piane. Powodzenia ;)
misia14
"Resztę ciasta skubać i kłaść na piane. Powodzenia ;)" i co dalej mam zrobic z tym ciastem???
misia14
zadałam konkretne pytania...proszę na nie odpowiedzieć...a nie pisać na pw...inaczej przepis jest nie do wykorzystania...bo początkująca osoba zmarnuje tylko składniki!!!
misia14
kasiunia16_16
wszystko się zrobi to ciasto włożyć do piekarnika i piec około 40 minut.
bajtek
kasiunia16_16
misia14
zgadza się...mogłaś zrobić to ciasto ale nie z samego opisu...tylko widziałaś jak ktoś je robił.....a tak spisany przepis mogę mieć dla siebie(skróty myślowe)...ale nie dla innych...
bajtek
https://gotujmy.pl/ciasto--plasniak,przepisy,102982.html
kasiunia16_16
Ale mój pleśniak też jest prosty i pyszny..
misia14
skoro jest taki prosty trzeba było upiec i zrobić zdjęcia z poszczególnych etapów...