kasiunia16_16

kasiunia16_16

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Pleśniak

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny placek na każdą okazję.

Pleśniak

Składniki:

Pleśniak

 

  • 1,5 kostki margaryny
  • 8 jaj
  • 4,5 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki cukru
  • proszek do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • dżem
  • 1 szklanka cukru
  • polewa.

Sposób przygotowania:

Pleśniak
Margarynę, jaja,mąka, cukier, proszek- zagnieść. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej części dodać kakao. Białą część skubać i kłaść na blachę a następnie czarną, później położyć dżem. Następnie ubić pianę, jak już będzie sztywna dodać 1 szklankę cukru. Pianę ułożyć na blachę. Resztę ciasta skubać i kłaść na piane. Powodzenia ;)