Sposób przygotowania:
Pleśniak porzeczkowo-malinowy
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, miękkie masło i 4 żółtka i resztę sypkich składników. Zagnieść ciasto. Po wyrobieniu 1/3 ciasta odłożyć a pozostałą część rozwałkować i wyłożyć do natłuszczonej formy. Ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C na 20 minut. Do odłożonego ciasta dodać łyżeczkę kakao i trochę wyrobić. Odłożyć. Owoce umyć i odsączyć. Po upieczeniu się spodu odstawić do wystygnięcia. W między czasie ubić pianę z białek dosypując cukier puder. Na ciasto wyłożyć porzeczki i maliny równomiernie na całym cieście. Na owoce wyłożyć pianę z białek. Na wierzch zetrzeć ciasto na tarce o grubych oczkach. Piec w 190 C przez 40minut