Sposób przygotowania:
Pleśniak z agrestem
1-Do dużej miski wsypujemy mąkę krupczatkę 2- Kasię kroimy w kostkę wrzucamy do mąki 3- żółtka 6 sztuk dodajemy do maki oraz szklankę cukru pudru 4- Wsypujemy 4 łyżeczki proszku do pieczenia 5- Wyrabiamy ciasto dzielimy na połowę jedna polowe wkładamy do blaszki a drugą połowę dzielimy znowu na pół dodajemy 1 łyżkę kakao i wkładamy do zamrażarki na 30 minut 6- Agrest przecedzamy przez sitko wykładamy na jasne ciasto 7- Na agrest ścieramy na tarce jasne ciasto 8- Ubijamy 6 białek z 1 szklanka cukru pudru na sztywna masę i wykładamy na jasne ciasto 9- Ciemne ciasto ścieramy na tarce na kopułę bezowa wkładamy do nagrzanego piekarnika w 170 stopniach pieczemy 1godz i 25 minut 10- Wykładamy ciasto i jak ostygnie posypujemy cukrem pudrem .