Sposób przygotowania:
Pleśniak z powidłami i beząwykonanie
Do misy wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier, żółtka ,śmietanę ,masło i miksujemy do połączenia składników.
Blaszkę prostokątną standardową wykładamy papierem do pieczenia, 1/3 ciasta kładziemy na spód i nakłuwamy widelcem. Smarujemy powidłami i do lodówki na 30 minut do schłodzenia.
Ciasto które nam zostało wkładamy do woreczka, a następnie do zamrażalnika na 30 minut.
Po półgodzinie ubijamy białka z cukrem na beze i kładziemy na powidła.
Wyjmujemy ciasto z zamrażalnika i trzemy na tarce nad bezą. Wkładamy do pieca i pieczemy koło godziny w 170 stopniach ( termoobieg)
Specjalne zalecenie!!!!!!!!!
Po wyjęciu ciasta z pieca patrzymy jak się studzi oblizując się od ucha do ucha hihihi
SylaUla
lalunia