Sposób przygotowania:
Pleśniak ze śliwkami 2
Do miski wsypałam przesianą mąkę dodałam żółtka i śmietanę oraz margarynę pokrojoną drobno, proszek do pieczenia i cukier. Zagniotłam ciasto podzieliłam na 5 części 4 białe i jedną z kakao . Włożyłam do zamrażalnika na godzinę . Ciasto jasne starłam na tarce na średnich oczkach włożyłam na blaszkę wysmarowana masłem . Na ciasto jasne wyłożyłam śliwki wypestkowane i rozmrożone . Starłam ciemne ciasto i wyłożyłam na nie ubite białka z cukrem i starłam jasne ciasto. Piekłam 60 minut w 170 stopniach. Blaszka prostokątna duża .
![Pleśniak ze śliwkami 2 Pleśniak ze śliwkami 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/plesniak-ze-sliwkami-2-172900.jpg)
![Pleśniak ze śliwkami 2 Pleśniak ze śliwkami 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/plesniak-ze-sliwkami-2-172901.jpg)
![Pleśniak ze śliwkami 2 Pleśniak ze śliwkami 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/plesniak-ze-sliwkami-2-172902.jpg)
![Pleśniak ze śliwkami 2 Pleśniak ze śliwkami 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/plesniak-ze-sliwkami-2-172903.jpg)