Xetnom

Xetnom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 50]

Płoć w panierce z cary

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki i smaczny sposób na płoć

Płoć w panierce z cary Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Płoć w panierce z cary

 

  • 3 Płocie
  • olej
  • 5łyżek mąki
  • 1łyżeczka curry
  • 1łyżeczka tymianku

 

Sposób przygotowania:

Płoć w panierce z cary
Płotki sprawiamy. Dobrze myjemy w środku. Od środka dobrze nacieramy solą i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na chwilę do lodówki. Mąkę łączymy z curry i tymiankiem. Obtaczamy w niej płotki tak by dobrze panierka przywarła do ryby i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron. Usmażone ryby wykładamy na ręczniki papierowe by obciekły z oleju.
Płoć w panierce z cary
Sprawione ryby nacieramy od środka solą i skrapiamy cytryną
Płoć w panierce z cary
Makę łączymy z cary i tymiankiem. W tak powstałej panierce dokładnie obtaczamy ryby