anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Płucka na kwaśno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Nigdy nie lubiłam płucek ale mąż przekonał mnie do gotowania ich i nawet się zdziwiłam bo były przepyszne.

Płucka na kwaśno

Składniki:

Płucka na kwaśno

 

Sposób przygotowania:

Płucka na kwaśno
Płucka umyć i bardzo dokładnie oczyścić pokroić na duże kawałki i obgotować 15 minut i odcedzić. Pokroić w kostkę. Zalać świeżą wodą dodać ziele angielskie, listek laurowy, pokrojoną w kostkę cebulę i marchew.

Gotować na małym ogniu około 60 minut. Doprawić do smaku. Zabielić śmietaną roztrzepaną z mąką. Zagotować i dodać ocet.