justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Niby gulasz z dudek wieprzowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

bardzo dobrze smakują z chlebem.

Niby gulasz z dudek wieprzowych

Składniki:

Niby gulasz z dudek wieprzowych

 

  • dudki wieprzowe 1/2 kg
  • cebula 1 sztuka
  • barszcz biały Winiary 1 opakowanie
  • pietruszka
  • marchewka
  • sól
  • pieprz
  • warzywko 1 łyżeczka

 

 

Sposób przygotowania:

Niby gulasz z dudek wieprzowych
Dudki należy umyć i obgotować. Studzimy je, a następnie kroimy na mniejsze kawałki. U mnie była kosteczka. Przekładamy je do garnka i zalewamy wodą, dodajemy warzywko. Powinny być nią zakryte. Należy je zagotować. Kroimy drobno cebulę i dodajemy do garnka. Marchewkę obieramy, kroimy w półplasterki i również dodajemy do dudek. Gotujemy do miękkości. Kiedy płucka będą miękkie, dodajemy przygotowany według przepisu na opakowaniu barszcz. Dodajemy drobno pokrojoną pietruszkę, doprawiamy solą i pieprzem.