olivv

olivv

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Po chińsku z indykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wspaniała chińska kuchnia... :)

Po chińsku z indykiem

Składniki:

Po chińsku z indykiem

 

  • 30dag makaronu pszennego lub zwiniętego w ``gniazda``
  • 20dag piersi indyka
  • 15dag kapusty pekińskiej
  • 3 cebule
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Po chińsku z indykiem
Makaron przygotować wg przepisu na opak. Liście kapusty pekińskiej opłukać, osuszyć, pokroić w paski . Cebulę obrać i pokroić w cienkie plasterki. Mięso umyć, pokroić w poprzek włókien na cienkie paski i smażyć ok.3 min , mieszając na mocno rozgrzanym oleju. Dodać cebulę, kapustę pekińską, sos sojowy, doprawić solą oraz pieprzem i dusić mieszając 2 min. Można podawać z ostrym sosem lub sosem słodko-kwaśnym.