Sposób przygotowania:
Po-kompotowe ciacho
Ciasto przygotowujemy podobnie jak muffiny, w jednej misce łączę/ kruszę mąkę, masło i cukry. Powstanie sypkie ciasto. W drugiej misce miksuję maślankę z jajkami i 2 łyżeczkami proszku do pieczenia. Odsypuję szklankę sypkiego ciasta i odkładam na posypanie wierzchu ciasta.
Owoce ze słoików odcedzam , następnie mieszam z suchym proszkiem budyniowym. Do reszty wlewam zmiksowane jajka z maślanką. Łączę całość łyżką, mieszam byle jak ,parę razy, mają pozostać grudki. Gotowe przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Na ciasto wykładam owoce i posypuję pozostałym sypkim ciastem. Wstawiam do gorącego piekarnika i piekę około 50 minut, termo obieg 180 st. C
Owoce ze słoików odcedzam , następnie mieszam z suchym proszkiem budyniowym. Do reszty wlewam zmiksowane jajka z maślanką. Łączę całość łyżką, mieszam byle jak ,parę razy, mają pozostać grudki. Gotowe przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Na ciasto wykładam owoce i posypuję pozostałym sypkim ciastem. Wstawiam do gorącego piekarnika i piekę około 50 minut, termo obieg 180 st. C
misia5
zbysiowa
Bardzo chętnie tylko muszę upiec nowe, kroili jeszcze ciepłe i znikło raz dwa:D
zewa
Ale świetny pomysł na ciacho :)
zbysiowa
U nas owoce zostają i wtedy wciskam w ciasto:D
monikaT83
zbysiowa
Dziękuję Monia;)
Ela Dz
zbysiowa
Eluniu, upiekę nowe:DD
edytaha
marietta
zbysiowa
mysza75
zbysiowa
Dziękuję:)