Sposób przygotowania:
Bób z cebulką i koperkiem
1. Bób myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy cukier i gotujemy do miękkości, czas gotowania zależy od tego jak młody mamy bób, ja gotowałam 25 minut. Pod koniec bób solimy do smaku i dokładnie odcedzamy i obieramy.
2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę i smażymy na oleju do miękkości i zrumienienia, następnie wrzucamy bób i smażymy kilka chwil aż będzie zrumieniony.
3. Gotowy bób posypujemy drobno posiekanym koperkiem i od razu podajemy. Smacznego.
2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę i smażymy na oleju do miękkości i zrumienienia, następnie wrzucamy bób i smażymy kilka chwil aż będzie zrumieniony.
3. Gotowy bób posypujemy drobno posiekanym koperkiem i od razu podajemy. Smacznego.