Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Podgrzybki duszone w winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne podgrzybki duszone w winie możemy podać do ziemniaków albo jako samodzielne danie.

Podgrzybki duszone w winie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Podgrzybki duszone w winie

 

Sposób przygotowania:

Podgrzybki duszone w winie
Podgrzybki dokładnie umyć, osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej grzyby wymieszane z cebulką. Po kilku minutach podlać winem, dusić pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby podlać jeszcze troszką wina. Na koniec przyprawić grzybki solą i pieprzem do smaku. Podawać na gorąco jako samodzielne danie lub jako dodatek do ziemniaków.
Podgrzybki duszone w winie
Pokrojone grzyby i cebulkę podsmażyć na mocno rozgrzanej oliwie.
Podgrzybki duszone w winie
Wlać wino