Sposób przygotowania:
Podgrzybki w zalewie octowej
Grzyby obrać,oczyścić,moczyć 10 minut w zimnej osolonej wodzie.Następnie płukać dwu-trzykrotnie w zimnej wodzie , zalać wrzątkiem z dodatkiem łyżki octu po kilku minutach odlać wodę.
Grzyby ugotować w lekko osolonej i zakwaszonej wodzie (około godziny).Następnie odcedzić.
Wodę ocet,cukier i sól zagotować.
Cebulę pokroić w krążki, sparzyć w gorącej wodzie i wkładać wg uznania do słoików,wrzucić kilka ziarenek ziela angielskiego i listek laurowy.Ułożyć grzyby. Zalać zalewą.Pasteryzować 10-15 minut.
Smacznego
Grzyby ugotować w lekko osolonej i zakwaszonej wodzie (około godziny).Następnie odcedzić.
Wodę ocet,cukier i sól zagotować.
Cebulę pokroić w krążki, sparzyć w gorącej wodzie i wkładać wg uznania do słoików,wrzucić kilka ziarenek ziela angielskiego i listek laurowy.Ułożyć grzyby. Zalać zalewą.Pasteryzować 10-15 minut.
Smacznego
eli_555