Podgrzybki w zalewie octowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najsmaczniejsze to swoje zrobione własnoręcznie :-)

Podgrzybki w zalewie octowej

Składniki:

Podgrzybki w zalewie octowej

 

Sposób przygotowania:

Podgrzybki w zalewie octowej
Grzyby obrać,oczyścić,moczyć 10 minut w zimnej osolonej wodzie.Następnie płukać dwu-trzykrotnie w zimnej wodzie , zalać wrzątkiem z dodatkiem łyżki octu po kilku minutach odlać wodę.
Grzyby ugotować w lekko osolonej i zakwaszonej wodzie (około godziny).Następnie odcedzić.
Wodę ocet,cukier i sól zagotować.
Cebulę pokroić w krążki, sparzyć w gorącej wodzie i wkładać wg uznania do słoików,wrzucić kilka ziarenek ziela angielskiego i listek laurowy.Ułożyć grzyby. Zalać zalewą.Pasteryzować 10-15 minut.
Smacznego

Tagi:

grzyby