AmbasadorSmakow

AmbasadorSmakow

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Podgrzybkowe leczo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne leczo z podgrzybków w sosie pomidorowym ze świeżych pomidorów,

Podgrzybkowe leczo

Składniki:

Podgrzybkowe leczo

 

  • pogrzybki MALPOL 2 kg,
  • cebula 1 kg
  • olej 1 szklanka,
  • cukier 4 łyżki,
  • sól
  • liść laurowy,
  • ocet 1/4 szklanki
  • pomidory Eko-Pom ok.1 kg.

 

Sposób przygotowania:

Podgrzybkowe leczo
1. Grzybki podgotować 15 minut. 2. Dusić podgrzybki z połową oleju. 3. Cebulę pokroić w plastry i dusić osobno z resztą oleju, a gdy sięzeszkli, dodać ją do grzybów. 4. Oczyścić pomidory i gotować na małym ogniu a następnie zmiksować 5. Dodać resztę składników i dusić razem ok. 10 min - doskonałe na ciepło, jak i na zimno.

Tagi:

leczo danie