mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Podkówki orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne podkówki dla dzieci i nie tylko

Podkówki orzechowe

Składniki:

Podkówki orzechowe

 

Sposób przygotowania:

Podkówki orzechowe
Mąkę przesiać przez sito dodać orzechy zmielone , żółtka jaj , cukier , masło . Zagnieść ciasto aż do uzyskania jednolitej masy . Zagniecione ciasto włożyć na godzinę do lodówki .Następnie z ciasta uformować wałeczki pokroić na kawałki 5 -6cm i uformować z nich podkówki. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni ,na wyłozonej papierem dopieczenia brytfannie ułożyć podkówki i piec na złocisty kolor około 15 minut .Upieczony i wystygłe ciasteczka posypać cukrem pudrem