Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Podsmażana kiełbaska na słodko-kwaśno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Podsmażana kiełbaska na słodko-kwaśno

Podsmażana kiełbaska na słodko-kwaśno Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Podsmażana kiełbaska na słodko-kwaśno

 

  • 1 kiełbaska śląska
  • 1/4 szkl bulionu
  • 1 cebulka
  • 4 łyżeczki miodu
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Podsmażana kiełbaska na słodko-kwaśno
Kiełbaskę przeciąć na pół, a następnie ponacinać dekoracyjnie. Na małej patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i podsmażyć na nim kiełbaski na złoty kolor z każdej strony. Cebulkę obrać i pokroić w kosteczkę, a następnie wyjąć kiełbaski z patelni i na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulkę. Połowę bulionu wlać do cebulki, włożyć do tego kiełbaski i chwilkę razem dusić. W drugiej połowie bulionu rozmieszać miód oraz obie musztardy a następnie wlać do kiełbasek i cebulki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowe kiełbaski wraz z powstałym sosem podawać na ciepło, udekorowane dowolną zieleninką.
Podsmażana kiełbaska na słodko-kwaśno
Podsmażana kiełbaska na słodko-kwaśno
Podsmażana kiełbaska na słodko-kwaśno
Podsmażana kiełbaska na słodko-kwaśno