Sposób przygotowania:
Podstawowe ciasto Francuskie maślanego
Przygotować ciasto drożdżowe ( ze składnikami wyżej ) tak by można było je rozwałkować .Tłuszcz podzielić na 3 równe porcję
jak wyrośnie to je rozwałkować
złożyć ciasto na 3 części tak by do środka weszła część nie natłuszczona zlepić brzegi przez naciskanie najlepiej palcami i wałkujemy smarujemy wałkujemy i smarujemy tłuszczem i ze dwa razy powtórzyć to samo i ciasto pozostawić do wyrośnięcia gdy wyrośnie to rozwałkować na grubo i formować ułożyć potem na lekko natłuszczonych blachach w odstępach 4 cm i pozostawić do wyrośnięcia
piec w temp.około 200 C aż będzie złotawy kolor
jak wyrośnie to je rozwałkować
złożyć ciasto na 3 części tak by do środka weszła część nie natłuszczona zlepić brzegi przez naciskanie najlepiej palcami i wałkujemy smarujemy wałkujemy i smarujemy tłuszczem i ze dwa razy powtórzyć to samo i ciasto pozostawić do wyrośnięcia gdy wyrośnie to rozwałkować na grubo i formować ułożyć potem na lekko natłuszczonych blachach w odstępach 4 cm i pozostawić do wyrośnięcia
piec w temp.około 200 C aż będzie złotawy kolor